Thuistip

Verruim je blik vanuit een kleine wereld

Deze keer geen uittip, maar een thuistip. In plaats van evenementen af te lopen, tripjes te plannen en zo veel mogelijk ons vertier buitenhuis te zoeken, zoeken we het immers noodgedwongen even thuis. En ook daar valt in deze tijd gelukkig een hoop te beleven. Dus heb je Netflix uit, een Skype-hernia en zijn alle boodschappen (ook voor de buurvrouw) in huis? Gebruik deze kleine wereld dan eens om je blik te verruimen. 

  • In de 14e eeuwse Decamerone van Boccaccio vertelt een groep mensen, op de vlucht voor de pest, elkaar elke dag een verhaal. Deze verhalen worden nu dagelijks voorgelezen door Nederlandse acteurs. Ter relativering – of niet. 
  • Altijd al willen weten hoe een epidemie ontstaat? Hoe Design Thinking nu eigenlijk werkt? Of hoe steden het beste kunnen verduurzamen? In de vorm van MOOC’s bieden onderwijsinstellingen korte online cursussen aan over elk denkbaar onderwerp.
  • Ontdekken of je misschien toch een balletliefhebber bent kan via de wekelijkse livestream van het Scapino ballet.
  • Eindelijk een keer de Nachtwacht goed bekijken? Maak een virtuele wandeling door het Rijksmuseum (en andere wereldberoemde musea) via artsandculture.